HTML

Devizahitel kálvária

Hogyan próbálok megszabadulni devizahitelemtől

Friss topikok

  • ariete27: @Babocka: Nagyon köszönöm :) (2013.09.28. 12:04) A másik oldal
  • talita: onnan látta, hogy ő egy nagybátya!!! nehogy már azt higgyétek, hogy csak az átlagembereket lehet m... (2013.09.10. 21:01) Döbbenet
  • ariete27: @Lázár-Nagy Zoárd: Csanyi szó szerint azt mondta,hogy a bankok is felelősek a kialakult helyzetért... (2013.09.10. 16:33) Miért félünk a Banktól?
  • ariete27: @talita: most már ezt mondom én is!!! nem én döngetem a falakat,bevallom ahhoz én sem voltam elég ... (2013.08.21. 15:10) A pénzbiztos
  • talita: oké, már szeretjük Andreát, de mit mondott? van esély? mert bár látok- most már rá is hegyezek- ki... (2013.08.16. 07:23) A nagyágyú

Miért félünk a Banktól?

2013.09.06. 11:12 ariete27

Tényleg,miért is?

Nap mint nap hallom az ismerőseimtől,hogy nem mernek vitatkozni a bankokkal. Kevés olyan embert ismerek aki nem érintett deviza hitel témában. És mindenki szívesen beszél róla,hogy milyen nehéz helyzetben van,és milyen csúnyán átvertek minket,stb. De tenne valamit,azt nem!!! Mert úgyis az van amit ők mondanak,és jó ügyvédeik vannak,és az állam úgyis őket védi,meg hasonló indokok. Bank ellen nem lehet pert nyerni. Ez hülyeség. És ez egyre inkább be fog bizonyosodni. Merthogy vannak azért törvények még ebben az országban is. Igaz,nyilván a bankok jó ügyvédeket alkalmaznak. De nem az összeset. Hál istennek vannak akik kihívást találnak abban,hogy bebizonyítsák a hitelesek igazát. Itt most nem a szélsőséges csoportokra gondolok. De mindenki megtalálhatja a vérmérsékletének megfelelő segítséget.

A minap olvastam,hogy Csányi szerint a végtörlesztéssel olyanok is segítséget kaphatnának akik nem szorulnak rá. Mi van???? Ki nem szorul rá? Ha valaki nem éhezik azt nyugodtan át lehet verni? Azt mondja azzal kibékülne ha a "tényleg rászorulókat" segítenék csak meg. Az mit jelent? Ki az? Ha nem lennének hibásak, ő aztán tényleg nem kellene,hogy segítsen senkinek. Miért tenné? A bank végezte a dolgát. Az ügyfél meg így járt. De az OTP vezér is kimondta végre,hogy a bankok is felelősek a helyzetért. Hiba volt hinni a kormánynak,mert ha ígéretükhöz híven csatlakoztunk volna az eurozónához,most nem lenne gáz. Szerintem akkor is lenne,de ő biztos jobban tudja. Így vagy úgy,gáz van.

Ma ismét volt szerencsém találkozni valakivel,aki a hitelesek megsegítésén fáradozik. Az urat Barabás Gyulának hívják,és a Széchényi Hitelszövetséget képviseli. Ő nem csak a "devizahitel válság" miatt kezdett foglalkozni ilyen ügyekkel. Egyébként is ez a szakterülete.

És a lényeg! Hogy ,hogy nem ő is azt mondja,hogy támadjuk csak meg a bankokat. Na,jó! Nem így fogalmazott. De nagyon érdekes volt amit mondott. Felmerült benne a kérdés,és milyen igaza van,hogy ha az emberek vesznek,teszem azt,egy romlott felvágottat a boltban,képesek vissza vinni és balhézni pár száz forint miatt. Miért nem teszik meg ezt akkor,amikor milliókról van szó? Hiszen ez is egy hibás,romlott termék. Miért nem megyünk a bankfiókba és reklamálunk? Hát,mert nem merünk. Ami nagy baj. Ha végre megérti mindenki,hogy van esélye,akkor a bíróságokon telt ház lesz,míg a bankfiókok üresek. Barabás úr szerint oda kell mennünk és el kell mondanunk,hogy tudjuk,hogy igazunk van,egyezkedni akarunk. Az viszont igaz,hogy ezt nagyon felkészülten kell tennünk. A legjobb nem is egyedül. Ebben Ő segít,és igazán potom pénzért. Konkrét összeg nincs,egyénre szabott a tarifa,de tényleg kifizethető. Különben nagyon jó a honlapjuk,érdemes böngészni

És voltam a Cégbíróságon. Mikor utoljára arra jártam,évekkel ezelőtt,órákat kellett sorban állni. Most nem volt senki. Számítógépen kellett megnéznem az adatokat. Akik aláírták az én jelzálogszerződésemet nem voltak aláírásra jogosultak az Unicredit Banknál soha. Remélem,hogy jól láttam. Vagyis nem láttam. Ebben az esetben a szerződésem alapból semmis. 

Különben ma a Hitelszövetségnél is azt mondták,hogy az első lépés a teljes hiteltörténet,részletes kimutatás a befizetésekről,igénylése. Vagy ha valaki olyan alapos,hogy maga is tudja,akkor elkészítése. Én nem vagyok,úgyhogy még arra várok. Ha az is megvan kikérem egy szakértő véleményét. Vagy akár többét is. És onnantól fog izgalmassá válni a dolog,mert mehetek a bankba végre! Nagyon kíváncsi vagyok a reakcióra. Tényleg alig várom! A bírósági hercehurcát kihagynám,ha nem muszáj. De állok elébe! 

A végére egy nagyon fontos gondolat. Megpróbálom Barabás Gyula mondandójának a lényegét visszaadni,remélem sikerül. Amikor a bankok elkezdték alkalmazni a deviza alapú hiteleket,pénzügyi szakértőként sem tudták pontosan felmérni annak kockázatát. Megállapították a hitel fedezetének értékét,majd a tartozás ezen túl nőtt. Az emberek nem tudnak kiszállni,nem tehetik meg,hogy otthagyják a fedezetet és új életet kezdjenek a nulláról. Egy teljesíthetetlen adósságot vettek a nyakukba. Olyan feltételeket szabtak a bankok,ami egyoldalúan az ügyfeleket hozza rossz helyzetbe. Csak magukat védték le. Ettől jó erkölcsbe ütköző ez az egész. Higgyük már el és tegyünk ellene!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://devizahitelkalvaria.blog.hu/api/trackback/id/tr525495478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nordina 2013.09.06. 15:46:27

1. Nincs az embereknek pénzük perelni. Mi alsó hangon 120ezer forintos ajánlatot kaptunk az ügyvédtől + sikerdíj és akkor még mindig kétséges a kimenetele. Erre kérjek megint kölcsön?

2. Ami a romlott felvágottat illeti...a banknak egyetlen válasza van, ha nem tetszik valami akkor szerződésbontás. Ez benne van a szerződésben is, jogod van az általuk egyoldalúan megváltoztatott dolgok miatt 15 napon belül szót emelni. Először is nem értesítenek, nézegesd naponta az általános szerződési feltételeket.Másodszor: ha nem fogadod el akkor szerződést bontanak. Ez le van írva

ariete27 2013.09.06. 16:58:47

@Nordina: azért írom le itt azokat a találkozásokat emberekkel,szervezetekkel,hogy más is tudjon róla,hogy ki mit ígér,mennyiért. Valóban van köztük olyan is amit Te említesz,de sokkal kedvezőbb is. Én is rengeteg ötletet és tanácsot kaptam,de eddig még nem fizettem egy fillért sem. Ha fogok azt azért teszem,mert maximálisan megéri. Persze milliókat (sikerdíj) nem fogok és nem is tudnék.
A második pontra vonatkozóan:próbáltad már? Én bementem a bankba hiteltörténetet kérni és szinte halálra vált az ügyintéző. Ők már pontosan tudják,amit az emberek még nem mernek elfogadni:nincs igazuk! Jogilag bizonyíthatóan. Már nem ők diktálnak. Egyre több a nyertes per. És még több lesz,csak merni kell. De persze felkészülten,segítséggel.

Lázár-Nagy Zoárd 2013.09.09. 07:30:33

Postiro: Csanyi nem ismert el semmit. Nincs mit elismerni. Ha elemlep egy gyalogos amikor autozom es elutom akkor megnezem h mi van vele. Ez nem egyenlo azzal hogy elismerem hogy en hibaztam. A devizahitel ott es akkor jo volt. Azert valasztottsk sokan. Es meg most is jobb mint a forinthitel. Alsagos oket ugy menteni hogy kozben a bedolt forinthitelek aranya hasonlo. Es tobbet fizettek ki az evek alatt mint a devizahitelesek. A bank olyan mint az orvosi ellatas. Azert mutenek meg hogy tovabb dolgozhass es adozhass. A bank is azert segit hogy kesobb is hozzafordulj. Plusz egy konnyites ertelemszeruen neki is jobb mintha egy alsonyekergesi kishaz eladasaval kellene foglalkoznia.

ariete27 2013.09.10. 16:33:36

@Lázár-Nagy Zoárd: Csanyi szó szerint azt mondta,hogy a bankok is felelősek a kialakult helyzetért. Hogy ez valaminek az elismerése vagy sem,lehet vitatkozni. Szerintem azért igen. Ha azért "műtenek",hogy tovább fizess,akkor "műtsenek" mindenkit,aki azt mondja,hogy bajban van. Ha meg azért,mert felelősnek érzik magukat,akkor csak azt akinél úgy érzik,hogy hibáztak.
süti beállítások módosítása