HTML

Devizahitel kálvária

Hogyan próbálok megszabadulni devizahitelemtől

Friss topikok

  • ariete27: @Babocka: Nagyon köszönöm :) (2013.09.28. 12:04) A másik oldal
  • talita: onnan látta, hogy ő egy nagybátya!!! nehogy már azt higgyétek, hogy csak az átlagembereket lehet m... (2013.09.10. 21:01) Döbbenet
  • ariete27: @Lázár-Nagy Zoárd: Csanyi szó szerint azt mondta,hogy a bankok is felelősek a kialakult helyzetért... (2013.09.10. 16:33) Miért félünk a Banktól?
  • ariete27: @talita: most már ezt mondom én is!!! nem én döngetem a falakat,bevallom ahhoz én sem voltam elég ... (2013.08.21. 15:10) A pénzbiztos
  • talita: oké, már szeretjük Andreát, de mit mondott? van esély? mert bár látok- most már rá is hegyezek- ki... (2013.08.16. 07:23) A nagyágyú

A második lehetőség

2013.08.07. 22:42 ariete27

Ma felkerestem a második irodát akik segítséget ígérnek. Őket a Facebookon találtam. Mindenről leírom a benyomásaimat,bár a végeredmény tekintetében nem biztos,hogy sok jelentőségük lesz. A Bartók Béla út végén,egy elég lepukkant irodaházba hívtak. Az ügyintéző,jelen esetben egy úr,itt is nagyon szimpatikus volt,bár egyáltalán nem úgy nézett ki mint azt ilyen helyeken megszoktuk. Itt most nem a lepukkantra gondolok,hanem bank,ügyvéd stb. Rögtön azzal is kezdte,hogy nincs semmilyen jogi végzettsége.Meg szerintem pénzügyes sem,bár erre nem tért ki. Viszont nagyon kedves és készséges volt. Ellentétben az előző hellyel, ő kérés nélkül sorolta,hogy milyen pereket nyertek eddig,illetve az ítéletről fénymásolt dokumentumokat mutatott. Állítása szerint az országban 1200 ilyen jellegű pert indítottak ,ebből 800-at ők és 70-et meg is nyertek. 12 ügyvéddel állnak szerződésben,az ő taktikájuk az,hogy formai hibákat keresnek a szerződésekben és így támadják meg.Ez állítólag járhatóbb,simább és rövidebb út. Legyen igazuk!                                                                               És innentől kicsit misztikus a dolog. 7 olyan pont van amit a jogászok vizsgálnak a hozzájuk irányított szerződésekben,de az ügynököknek csak kettőt árultak el. Mivel itt ingyenes átvizsgálást és vélemény ígértek a perelhetőséget illetően, az úr maga rögtön meg is nézte a szerződésemet az általa ismert két pont alapján. Minő szerencse,mindkét szemponból van esélyem a perre! Ennek a magam részéről szívből örülök,de van ugye 7 pont. Attól,hogy egy szerződésben a T. Bank nem cseszte el ezt a kettőt még mindig lehet 5, amit viszont igen. De azokat a fent említett úriember nem ismeri,szaktudás híján fel sem tudja fedezni,meg egyébként nem is kereste. Ha valaki egy ilyen szerződét mutat neki, azt ezek alapján elküldi. Az ügyfél gázban van,mert az hiszi,hogy most aztán élete végéig,és még azon is túl fizetheti a devizahitelét,de az ügynökségnek sem túl jó,mert elszalasztott egy ügyfelet. Mindkettőt sajnálnám.

De térjünk vissza az én bombabiztosan perelhető szerződésemre. Hogy miért az? Mert a felsorolt költségeket összeadva messze nem azt a számot kapjuk ami a kötelezően feltüntetett THM összege.Emiatt a teljes semmisség esete forog kockán. Úgy legyen! Van ugye még az emlegetett másik pont is,az csak részleges semmiséget okoz.  A lényege ,hogy ha nem szerepel a szerződésben az,hogy amennyiben a bank módosít valamilyen feltételen,gondoljunk itt elsősorban kamatemelkedésre;),akkor az ügyfél elállhat a szerződéstől,az részlegesen semmis. Ez független attól,hogy különben szándékában állna avagy sem. Mikor haza jöttem kibontottam a hónapok alatt felhalmozott banktól érkezett leveleimet. Nem nagyon szoktam elolvasni. Minek?Most viszont átfutottam őket,és találtam egyet,amiben tájékoztatnak a kamatemelésről. Mi másról? Na,ebben marhára kitérnek arra,hogy akár el is állhatok ha úgy tartja kedvem. Az eredeti szerződésben meg egy kukk sem erről. Ebből gondolom,hogy lehet valami a dologban. Közben ők is rájöttek erre és már vigyáznak.

És............. A fizetség. Kezdetnek kérnek 145.000 Ft-ot. Ebből 25.000 előleg,melynek befizetése után bemutatnak az ügyvédnek. Újabb misztikus pont. Az ügyvédről semmi információt nem kaphatok amíg nem perkáltam. Utána viszont nem adhatok senkinek. Majd ők. 25.000-ért :) Pedig azt mondta a fiatalember,hogy az ügyvédek nem is fogadnak be kívülről érkező ügyfeleket. Akkor meg mire ez a nagy biztonsági intézkedés? Egy szó mint száz,ezért a pénzért az ügyvéd első és másodfokon képvisel minket. Ez az összeg sem kevés,de hát miért is várnánk bárkitől,hogy ingyen dolgozzon? De itt még nincs vége. Van ugye a jól megérdemelt sikerdíj. Jelen esetben 6%  Sok vagy kevés? Mindenki döntse el maga. Én minden esetre elkezdtem gondolkodni rajta,hogy miből fogom kifizetni az úr által nagy hirtelen kiszámolt ,nagyjából 1.200.000 Ft-ot. Van ugyanis a gépén egy excel táblázat,amibe beüti a hozzávetőleges adatokat és kiszámolja,hogy kb. mi lesz az egyenleg egy nyertes per esetén. Hát bankkölcsönt nem veszek fel rá,az biztos!

Kicsit előre szaladtam. Sajnos még nem tartunk itt. Pénteken ismét felkeresem az előző csapatot. Ők nem beszéltek sikerdíjról. Hátha.....:)

Az emberek már nem bíznak semmiféle mentőcsomagban. Ha lesz is,nem megfelelő mértékű,nem mindenkinek és a jövőre nézve nem fog semmilyen biztosítékot adni. Kivétel nélkül mindenkinek ez a véleménye. Akar van hitele,akár nincs. Nem tud működni a gazdaság amíg a devizahitelünk irreálisan magas részleteit nyögjük. Ezt tudja a fodrász,a zöldséges,a villanyszerelő,csak azok nem veszik észre akiknek a feladata lenne egy hathatós megoldást találni. Na,ja! Ők engedték,hogy idáig fajuljanak a dolgok.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://devizahitelkalvaria.blog.hu/api/trackback/id/tr575450361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

talita 2013.08.08. 20:33:09

ó, beszarok! itt is van az eb hantja! "sikerdíj", és mi van, ha nem sikerül? szerintem ez a jóöreg, nyomjuk még lejjebb a szarba a szerencsétlent! bármit megadna, hogy kikerüljön a bajból, van még ott, húzzuk le mi is!!!!
800-ból 70-et?? ez elég karcsú.....már bocs...

ariete27 2013.08.08. 22:00:16

ha nem sikerül nincs sikerdíj! és ezzel ki is merítettük a sikertelenség pozitív velejáróit. :)
800-at adtak be tegnapig. Kb. Ki tudja mikor kezdték? Lehet,hogy még csak most kezdik el nyerni az elsőként beadottakat. A többi még csak most jön :))))

Berta_Zsolt 2013.08.09. 17:17:18

Ezt nem értem. Tegyük fel, hogy megnyered a pert és semmis lesz a szerződés. Ez azt jelenti, hogy vissza kell állítani "az eredeti állapotot": Te visszaadod a banknak a pénzét (devizaalapú hitel esetén a mai árfolyamon számolva a teljes még hátralévő tőkét) Ptk szerinti kamattal(!). Ő meg visszadja Neked azt a plusz kamatot, ami a Ptk szerinti kamat fölött megfizettél.
Ha nincs pénzed, akkor bajban vagy, mert tartozol a banknak és a végrehajtó elárverezi a vagyonod. Ha van pénzed, akkor minek a per? Mondd fel a szerződést! (A tanácsom ingyenes és nem kérek érte sikerdíjat) Olyan verzió nincs, hogy nem tartozol a banknak és olyan verzió sincs, hogy a felvételkori árfolyamon kell visszafizetned a tőkét. (Max az új állami "mentőcsomag" szerint, de akkor szintúgy nem kell perelni)

Nordina 2013.08.09. 17:25:17

@Berta_Zsolt: De van olyan. Én már rég kifizettem a tőkét és még mindig ugyanannyival tartozom nekik -szerintük-amennyit felvettem. Semmisség esetén lehet ők fizetnének nekem ;)

ariete27 2013.08.09. 18:24:01

@Berta_Zsolt: én sem vagyok szakértő,ezért azt mondom amit eddig hallottam. ha semmis akkor azt a forint összeget veszik alapul amit kézhez kaptam. mert hát valójában forintot kaptam. a deviza alap meg az összes többi már csak a semmisnek nyilvánított szerződés maszlagja. és a magyar jog szerint bármikor bármilyen tartozásomat fizethetem részletekben,tőke+ jegybanki alapkamat. azért arra a "mentőcsomagra" kíváncsi leszek

ariete27 2013.08.09. 18:25:29

@Nordina: így van! az eredeti állapot a forint.

Kriszta Mészöly 2013.08.13. 10:58:39

Én Magam nem vagyok devizahiteles, de mindenkinek azt kívánom, hogy végre megtalálják a módot arra, hogy a bankok elismerjék, hogy hibáztak!

ariete27 2013.08.13. 12:30:55

@Kriszta Mészöly: Rajta vagyunk. Köszönjük :)
süti beállítások módosítása